HuaHin.dk - Rejseguide til Hua Hin Thailand

Alt om rejser til Hua Hin ! Seværdigheder - Udflugter - Strande - Hoteller - Restauranter - Shopping - Natteliv - Fotos & Videoer !
HuaHinHome.dk
Chakri Day - 6. april
Chakri Day - Kong Rama I
Chakri Day fejres hvert år d. 6 april i Thailand, og markerer grundlæggelsen af Chakri dynastiet hvilket skete for mere end 200 år siden. Kong Rama I blev konge og startede samtidigt grundlæggelsen af den nye hovedstad i Bangkok..

Grundlæggelsen af Chakri dynastiet skete da den unge adels- og militærmand, Thong Duang, efter krig med burmeserne, blev udnævnt til konge af Siam. Herefter regerede han som Rama I fra netop d. 6 april 1782 og indtil 1809.

Da Rama I som også var en erfaren militærmand vidste at den daværende hovedstad Thonburi var sårbar for burmesiske angreb fra vest, befalede han at der skulle etableres en ny hovedstad på den østlige side af floden Chaophraya. Således skete det at byen Krung Thep (Bangkok) blev født.

Kong Rama 1 overlevede adskillige krige og attentatforsøg og regerede helt frem til sin død i 1809.

Chakri Dag er således en mindedag for Kong Rama 1, bygherren af Bangkok, administrator, militær leder og grundlægger af Chakri dynastiet. Da den største del af den thailandske befolkning er meget patriotiske og kongetro, bruges Chakri Day også som en dag hvor man helt generelt ærer og mindes de forskellige konger som hver især har haft deres indflydelse på det Thailand som vi kender idag..
Hvis du er i Hua Hin eller andre steder i Thailand på Chakri Day, vil du opleve at thaierne ofte hænger blomster på malerier af Kong Rama I og i Bangkok deltager den kongelige familie i fejringen på tempelområdet ved “smaragd-buddhaen”

Den nuværende thailandske konge, Kong Bhumibol Adulyadej, som regeret Thailand siden 1946, er den niende konge i det thailandske Chakri-dynasti…

Længe leve kongen !

Del siden med dine venner eller rejsekammerater:

Chakri Dynastiets konger

Hvis du er så heldig at være i Thailand på Chakri dag, vil du bla. kunne opleve:

1. Thaierne der med blomster dekorerer malerier og statuer af Kong Rama I..

2. At offentlige kontorer, nogle skoler og banker vil være lukket..

3. At hvis Chakri Day falder på en lørdag eller søndag, så vil mandagen i den følgende uge være en fridag.

4. At der nogle steder vil der være forbud mod servering af alkohol.

> Læs om andre årlige fejringer og mærkedage i Thailand
Video om Chakri-dynastiet..
Hua Hin - Chakri Day