HuaHin.dk

Alt hvad du kan opleve på din ferie i Hua Hin !
phraya-nakhon-cave
Phraya

UDFLUGTER & SEVÆRDIGHEDER

Hvis du gerne opleve den thailandske kultur, historie og noget af det “ægte Thailand”, ja så er der rigeligt med seværdigheder og oplevelser at hente i Hua Hin og omegn.
På denne side ser du vores anbefalinger til de mest populære udflugtsmål og aktiviteter i Hua Hin. Listen er baseret på vores egne erfaringer efter mere end 20 års ferieoplevelser i området.
Vores udflugter !
Hvis du booker en udflugt her på siden og bruger en af de
lokale guider i Hua Hin, så modtager vi måske en lille kommision, men det koster dig ikke ekstra. Til gengæld hjælper det os med at holde siden kørende og supportere vores fortsatte arbejde med at dele rejseoplevelser med dig. Tak for at booke via os!
1. BROEN OVER FLODEN KWAI
De fleste kender formentlig bedst “Broen over floden Kwai” fra filmen af samme navn, som blev lavet helt tilbage i 1957.

Det anslåes at op imod 13.000 krigsfanger og 100.000 civile døde af de lidelser de var udsat for under tvangsarbejdet med anlæggelsen af Burma-jernbanen.

Selve broen ligger på et sted kaldet Tha Ma Kham, godt 5 kilometer fra byen Kanchanaburi.
Læs mere »
I samarbejde med HuaHin.dk
2. PHRAYA NAKHON
Phraya Nakhon Cave i Khao Sam Roi Yot National Park, Thailand, er en imponerende kalkstengrotte med en unik pavillon kaldet "Pavilion of the Heavenly Descent."

Pavilionen som blev bygget i 1890 under kong Rama V's regeringstid, bliver badet i naturligt lys fra et åbent hul i grottens tag, hvilket skaber en magisk atmosfære.

Adgang kræver en kort (lettere krævende) vandretur, men belønningen er en helt uforglemmelig oplevelse af Thailands naturlige skønhed og kulturelle arv.
 Læs mere »
Phraya Nakhon grotten
Foto:En fantastisk oplevelse..
3. VANANAVA VANDLAND
Hua Hins nyeste vandland ligger lige uden for bymidten og tilbyder i timevis underholdning for familier og barnlige sjæle.

Her finder du næsten alt hvad du kan forvente af et top moderne vandland i international klasse.

Adskillige rutchebaner til både én eller flere personer, bølgepool og legeland er nogle af de ting der venter dig hvis du tager en tur til Vana Nava.
I samarbejde med HuaHin.dk
HUA HIN TOGSTATION
I Hua Hin city (tæt på Royal Hua Hin golf course) finder du Hua Hins varetegn som regnes for værende en af Thailands absolut smukkeste jernbanestationer med en enestående arkitektur særligt på den kongelige ventepavillion. Læs mere »
Jernbane stationen i Hua Hin
Foto: Den kongelige ventepavilion.
Rejsetip !
- Start din ferie med et par dages overnatning i Bangkok. På den måde får du mulighed for at opleve de mange spændende udflugtsmuligheder omkring hovedstaden og det nordlige Thailand. Eks. de flydende markeder eller kongepaladset. Hvis du venter med at tage på disse ture efter du er ankommet til Hua Hin, så skal du bare bruge ekstra tid på transport.
KHAO LUANG GROTTERNE
En anden populær Hua Hin seværdighed ligger i den nærliggende by Phetchaburi, hvor du finder Khao Luang grotterne med de mere end 170 Buddha statuer, hvoraf nogle af dem er ekstremt store.

To åbninger i "loftet" af hovedgrotten lader sollyset skinne igennem og oplyse grotten hvilket giver mulighed for helt fantastiske billeder for amatørfotografen.

Khao Luang grotterne ligger kun ca. 5 km. nord for Petchaburi bymidte.
Læs mere »
Khao Luang Petchaburi
Foto: Et betagende syn venter de besøgende.
Tak for at like os på Facebook og dele siden med dine rejsekammerater !
WAT HUAY MONKOL
Besøg verdens måske største munkestatue!
Skulpturen som er ca. 12 m. høj, forestiller en af de mest berømte buddhistiske munke der har levet i Thailand, Luang Poh Tuad.

Det siges om den berømte munk, at han engang har slået havvand til ferskvand og det menes derfor, at han havde overnaturlige kræfter. Dette er en af grundene til, at han har vundet så mange tilhængere, som er overbevist om at hans hellighed vil hjælpe dem som en slags skytsengel og beskytte dem mod personlig ulykke.

Skulpturen blev bygget i anledning af Hendes kongelige højhed Sirikits fødselsdag (August, 2004).

Hele Wat Huay Mongkol området er på mere end 100 Rai og der gøres en dyd ud af hele tiden at holde området i aller bedste stand. Ud over at være et “turistmål” for vestlige turister fungerer Wat Huay Mon Kol også som et rekreativt område for de mange lokale besøgende. I den henseende har stedet til formål at bevare det naturlige miljø så meget som muligt.

Rundt omkring på stedet er der placeret skyggefulde pavilloner hvor man kan tage sig en pause på de komfortable bænke som også er op stillet ved næsten hvert eneste hjørne af hele området. Desuden huser Wat Huay Mongkol også en flot indrettet pavillon, som det siges skulle indeholde levn af Buddhas jordiske rester.

Pavillionen er åben for folk der har lyst til at komme og bede..
Læs mere »
Statue sorte buddha
Foto: Et betagende syn venter de besøgende.
JERNBANE MARKEDET
Det er måske lidt en overdrivelse at kalde jernbanemarkedet Maeklong, decideret livsfarligt, for så længe du holder dig væk fra skinnerne, når toget stille triller langsomt forbi, vil du også være i sikkerhed.

Maeklong togmarked er et helt unikt marked der ligger ca. 1,5 times kørsel nord for Hua Hin. Et besøg her vil give dig en ferieoplevelse, du næppe får ret mange andre steder i verden.
Læs mere »
Maeklong Railway market
Foto: Det er med at passe på tåspidserne.
REJSE-TIP ! Hvem kan hjælpe dig med at arrangere en tur..
Hvis du har købt din rejse via et af de etablerede rejsebureauer vil disse ofte have arrangerede ture, som du kan vælge at tage med på. Et rigtigt godt alternativ kan dog være, at prøve en af de mange lokale tourarrangører i Hua Hin, og ser du dig godt for, kan der såmænd sikkert også nogle gange være penge at spare ved helt at booke dine ture selv uden om rejsebureauet.

Måske kan du med fordel bare spørge den lokale tuk-tuk/taxi chauffør om han vil køre dig rundt en dags tid. På den måde får du med stor sandsynlighed en lokalkendt guide, der kender alt til området..
PA LA-U VANDFALDET
Dette er det mest kendte vandfald i Hua Hin. Et vandfald med hele 15 niveauer, som hver især er unikke og skønne på deres helt egen måde. Vær opmærksom på at der i regntiden kan være lukket for adgang på visse niveauer, da vandmængden kan gøre almindelig adgang besværlig.

Pala-U ligger ikke langt fra den burmesiske grænse, cirka 60 km vest for Hua Hin, og ligger i den sydlige ende af
Kaeng Krachan National park, som er Thailands største nationalpark. Hvis ikke du er thailandsk statsborger, skal du betale indgang på omkring 200 Bath.

Der er også en elefantlejr der kan opleves i nærheden.
Læs mere »
Pala U vandfald Hua Hin
Foto: Tag en afslappende dukkert.
7. BOUNTY ØTUR
Hvis du har lyst til en lille pause fra Hua Hin og måske gerne vil have lidt mere “bounty” stemning ind over ferien, ja så kan det måske være det er noget for dig at tage en dagstur til en af øerne der ligger i rimelig kørselsafstand fra Hua Hin.

Den lille skønne ø Koh Talu er et rigtigt godt bud på en fantastisk ferieoplevelse.
Læs mere »
Island tours
Foto: Koh Tao, lidt længere væk.
8. FLYDENDE MARKEDER
Efter flere udskydelser og forsinkelser blev det endelig en realitet at Hua Hin i August 2011 kunne åbne dørene til det helt nyopførte Hua Hin Floating Market.

Området ligger lidt uden for byens centrum og
det officielle navn på det nye marked er Sam Phan Nam - Hua Hin flydende marked. Det er det andet projekt fra gruppen af thailandske iværksættere, som byggede Ayuthaya Floating Market i Ayutthaya sidste år.

Det flydende marked i Hua Hin er blevet opbygget i forskellige zoner i en blandet byggestil, eks. svarende til den man kender fra den tidligere Rattanakosin æra og en gågade i Vesten.

Hua Hin har/har haft to flydende markeder men det ser ud til at kun det ene er åbent for tiden. Vi gør opmærksom på at ikke alle finder stedet lige interessant og ej heller tåler sammenligning med “det rigtige” flydende marked ved Bangkok.

Hvis du vil til det “rigtige” flydende marked som ligger ved Bangkok kan dette også nemt arrangeres hos nogle af de mange touroperatører i Hua Hin. Køreturen vil normalt tage ca. 3-4 timer hver vej, hvorfor det måske kan være en ide´ at kombinere turen med en overnatning og besøge flere seværdigheder på samme tur i Bangkok området.
Flydende marked i Bangkok
Foto: Det mest autentiske marked i Bangkok.
9. NATIONAL PARK
På trods af at Sam Roi Yod Nationalparken ligger godt 60 km kørsel fra Hua Hin, vælger rigtigt mange af Hua Hins besøgende at tage turen for at få del i denne spændende og meget flotte naturoplevelse.

Parkens navn Sam Roi Yot betyder "300 hundrede bjergtoppe" og refererer til de utallige kalkstensklipper, som findes i parken. 

En af parkens mest populære attraktioner er
Tham Phray Nakhon grotten. Denne grotte ligger dybt nede i jorden med et hul i "loftet" som på den måde tillader lyset at komme ned til en smuk pavillion i "thaistil" som ligger i bunden. Pavillionen er i sin tid bygget af Kong Rama V.

Sam Roi Yod er rig på både fugle- og dyreliv, og er man heldig, så kan man til tider opleve både Gibbonaber, Leguaner og andre eksotiske dyr. Endvidere er der også mere end 300 forskellige fuglearter i området.
Læs mere »
Sam Roi Yod National park
Foto: Den lange træbro i parken.
10. TUR TIL BANGKOK
Snyd ikke dig selv for et besøg i den pulserende hovedstad under din ferie i Hua Hin. Bangkok ligger kun ca. 250 km. fra Hua Hin og hvis du taget afsted om morgenen kan den nemt nåes på en dagstur.

Hovedstaden byder på et væld af spændende attraktioner, og blot for at nævne et par af de største; Kongepaladset Grand Palace, Templet Wat Arun, Den gyldne Buddha i Wat Traimit, Chatuchak weekendmarked, Khaosan Road og mange flere.

Da Bangkok er en meget stor by, og har rigtigt mange spændende seværdigheder, men samtidigt også er nem at fare vild i, så er vores anbefaling helt sikkert, at du booker en tur med lokalguide for at få den bedste oplevelse
.
Bangkok with a view
Foto: Uendeligt mange muligheder..
11. KAENG KRACHAN
Tag en tur til Kaeng Krachan nationalpark som er Thailands største af slagsen, hvis du vil have en naturoplevelse helt ud over det sædvanlige.

Kaeng Krachan ligger ca. 1,5 times kørsel fra Hua Hin, og er nok det tætteste du kommer på den "rigtige jungle", hvis du er på ferie i området.

I parken er der mange forskellige ting at opleve såsom vilde elefanter, Gibbon aber, vandfald og spændende grotter. Ligeledes er Kaeng Krachan et af det bedste steder i Thailand for ornitologer og andre fugleinteresserede på udkig efter sjældne arter.

For de mere vovede kan Trekking og Riverrafting også være en mulighed der kan afprøves under et besøg i Kaeng Krachan National Park.
Læs mere »
Kaen Krachan National Park
Foto: Naturlig skønhed, så langt øjet..
12. TEAK PALADSET
Dette kongelige sommer- og strandpalads, med det næsten uudtalelige navn Maruekhathaiyawan, ligger nord for Hua Hin og er normalt åbent for publikum fra kl. 08.00 morgen til 16.00 eftermiddag.

Vi tilråder dig at forhøre dig lokalt om åbningstider, inden du tager turen derud hvis ikke du vælger at booke igennem os.

Paladset er bygget tilbage i 1920´erne under Kong Rama VI regeringsperiode og blev designet af en italiensk arkitekt.

Paladset er således udstyret med et utal af verandaer og svalegange udført i den fineste gyldne teak, som er genbrugt fra det tidligere ødelagte palads Hat Chao Samran.
maruekhathaiyawan palace
Foto: “Kærligheden og Håbets palads”
13. DE 7 KONGER
7 enorme bronzestatuer af tidligere Thailandske konger er blevet placeret på et stort område i udkanten af Hua Hin.

Statuerne er blevet opført til ære for de generationer af den thailandske kongefamilie som har haft en særlig betydning for landets udvikling, ikke mindst militært.

Ud over de imponerende statuer kan du også opleve et museumsafsnit med information omkring de pågældende kongers meritter, samt en generel information om den thailandske kulturhistorie.
For nuværende er den meste information dog skrevet på thai.
Læs mere »
7 Kongestatuer
Foto: 7 flotte bronze-statuer.
15. HVALER & DELFINER
Den Thailandske bugt er rig på dyreliv og ud over mange forskellige fiskearter, så lever der også både hvaler og delfiner i bugten.

Faktisk så findes der ca. 20 forskellige hval- og delfin arter i havene omkring Thailand.

Hvis du vil opleve hvaler og delfiner under ferien i Hua Hin, så kan det lade sig gøre med ganske kort transporttid enten nord eller syd for byen
. Læs mere »
Brydehval med fugle
Foto: Et majestætisk syn.
15. KLAI KANGWONG PALADS
Kong Rama VII byggede i sin tid paladset Klai Kangwong til brug for sommerbolig på stranden nord for Hua Hin city.

Selve Paladset, som blev færdigbygget i 1929, er designet i europæiske stil men med en lille tvist af spansk inspiration.

Den dag idag bliver Klai Kangwong stadig brugt af den kongelige familie, og det siges at den gamle konge rent faktisk også foretrak at opholde sig i Hua Hin. Dette måske på grund af det mere milde klima og vejr end i hovedstaden Bangkok.

Hvis du går en tur på stranden nord for Hua Hin city vil der være en del af stranden som du ikke kan komme ind på da den er privat område for Kongefamilien og vogtes af militæret.

Prøv evt. at lægge mærke til om der ligger krigsskibe for anker ud for kysten. Dette kan måske være et tegn på at kongefamilien netop er i Hua Hin.

Det smukke palads ligger omgivet af smukke haver og har et spændende muslingeskal-museum.

Museet er muligt at besøge på de tider af året hvor paladset ikke bruges af den kongelige familie.
Kongepaladset i Hua Hin
Foto: Kongefamiliens residens.
16. ABEBJERGET
Syd for Hua Hin ligger "Abebjerget" (Khao Takiap) som med det lille tempel på toppen og dets mange aber er et af Hua Hins mest populære udflugtsmål og noget de fleste SKAL se når de er i Hua Hin.

Bjerget ligger i den sydlige ende af Hua Hins hovedstrand og kan således også nåes til fods, hvis man har lyst til den ca. 7 km lange spadseretur i strandsandet, mod syd.

Bjerget er ca. 250 m højt og på toppen er der et fantastisk udsigtspunkt, ud over Hua Hin Skyline og havet hvor man bla. kan se de nært liggende småøer, Singhto Islands (løve øerne).

På toppen af Khao Takiap er der både en restaurant og et tempel, og for foden af bjerget er der en 20 m flot høj gylden Buddhastatue og yderligere et par udmærkede restauranter og barer hvor der evt. kan nydes en kølig drink.

Hold på hat og briller, for aberne på bjerget er frække og benytter enhver mulighed for at skaffe sig lidt underholdning i form af turisternes ejendele eller deres eventuelle medbragte mad. Tag dette seriøst, hvis ikke du vil miste dine ejendele.

Se evt. flere billeder fra Abebjerget på vores Hua Hin fanside på Facebook - kig forbi !
Abebjerget Khao Takiab chopstick hill Hua Hin
Foto: Den dejlige strand ved bjerget.
17. UDSIGTSPUNKT
På bjerget ca. 2 km fra Hua Hin by ligger Hua Hins flotteste udsigtspunkt.

Stedet kaldes Khao Hin Lek Fai eller som nogen også kalder det, Khao Radar.

Bjerget rejser sig i det smukke landskab lige bag Hua Hins jernbanestation og på toppen af bjerget kan du bla. også se den fine statue af Kong Rama 7. 
Læs mere »
khao hin lek fai
Foto: Betagende panoramaudsigt.
18. HUA HIN HAVN
Før turismen for alvor kom til Hua Hin og blev den alt dominerende indtægtskilde var byen oprindeligt bare en lille søvnig fiskerby, men den dag idag er fiskeriet stadig levegrundlaget for en stor del af byens familier.

Under et besøg på havnen kan du således få et udemærket indblik i dagligdagen for den del af thailands befolkning, som er beskæftiget med fiskeri.

På havnen i Hua Hin har du mulighed for at se fiskerne komme ind med deres fangst om morgenen, og efterfølgende se de lokale folk klargøre dagens fangst til byens markeder. Måske du endda får mulighed for at købe de friske fisk, og selv stå for aftensmaden.

Alternativt kan du også vælge at nyde din frokost eller aftensmad på en af de mange
fiskerestauranter der ligger ved havnen og som er anlagt på pæle ud i vandet..

En tur på havnen er helt sikkert noget, du bør tage dig tid til under ferien i Hua Hin.
Hua Hin Havn
Foto: Oplev fiskerne ved havnekajen.
Flydende marked i Bangkok
Mange flere oplevelser her..
Del dit ferietip eller kommentér på Facebook !

Din annonce her på HuaHin.dk ?