HuaHin.dk

Alt om kongernes park i Hua Hin !
Skærmbillede 2015-01-11 kl. 10.26.40


Ratchapakdi Museum Park

Ratchapakdi Museum Park


Syv enorme bronzestatuer er blevet opført i udkanten af Hua Hin city, på et stort område der er ejet af militæret.
Det er militæret som har stået for opførelsen af statuerne der er fremstillet i flere forskellige Thailandske provinser. Stauterne forestiller syv tidligere thailandske konger, som anses for at have haft særlig stor betydning for landets udvikling igennem historien.

De syv konger som vises er Kong Ramkhaamhaen, Kong Mongkut, Kong Chulalongkorn, Kong Naresuan, Kong Naraj og Kong Buddha Yodfa Chulalok. Hver af de syv statuer er ca. 14 meter høj og står på en base der i sig selv er hele 6 meter bred.

Ud over statuerne opføres der på stedet også et læringscenter, hvor man som besøgende både kan læse om de syv kongers betydning for det thailandske kongedømme og om den thailandske kultur generelt. Samtidigt vil der bliver opført bygninger som kan bruges ifbm. forskellige officielle arrangementer.

Lokation: Ca. 10 km syd for Hua Hin city.
Indgang ligger ud til hovedvejen mod syd i retning af Pranburi.
Ratchapakdi Museum Park
Om de syv konger..

Kong Ramkhamhaeng 1279-1298
Regerede i kongeriget Sukhothai som er fortløberen til det moderne kongerige Thailand. Hans regeringsperiode var en af de mest fremgangsrige epoker i thailandsk historie.
Ramkhamhaeng bidrog bla. til udviklingen af det thailandske skriftssprog og alfabet, ligesom han var med til at cementere Theravada Buddhismens status som statsreligion i riget.

Kong Naresuan 1590-1605
Var hersker i den gamle hovedstad i Thailand, Ayutthaya. I 1592 invaderede nabolandet, Myanmars (Burma), hovedstaden. Myanmars hær var anført af prins Phra Maha Uparat, søn af Myanmars konge.
Både Kong Naresuan og modstanderen Phra Maha Uparat førte deres hære frem anført af elefanter og i det store slag endte den Myanmarske hær som taber og Phra Maha Uparat døde under kampene.

Kong Narai 1656-1688
Regerede i hvad der anses som værende den gyldne æra for Thai litteratur. Kongen selv havde en stor passion for litteratur og særligt poesi fra digtere og forfattere som Pra Horatibodi, Pra Maharajkru og Sriorachya, og han var i sin regeringsperiode også medvirkende til at en række gamle, næsten glemte, thailandske litteratur stilarter blev taget frem igen..
Hovedstaden Ayutthaya blev under Kong Narai centrum for international handel og handelsfolk fra store dele af verden kom til byen for at handle varer som krydderier, tekstil, kunsthåndværk mv.

Kong Taksin 1767-1782
Kong Taksin var grundlæggeren af den nye hovedstad Krung Thonburi som blev anlagt på vestbredden af Chao Phraya floden i 1767. Årsagen til grundlæggelsen af en ny hovedstad var at man havde lidt to tidligere nederlag til den Myanmarske hær og ikke var lykkedes med at genvinde kontrollen over Ayutthaya.
Under Kong Taksins ledelse afværgede den thailandske hær adskillige forsøg på kup fra oprørsgrupper og Kong Taksin var bla. dermed med til at sikre stabilitet i landet og sikre forening af det thailandske folk.

Kong Phra Buddha Yodfa Chulaloke (RAMA I) 1782-1809
Grundlæggeren af Chakri Dynastiet og dermed forfader til den nuværende monark, Kong Bhumibol.
Efter kongens kroning etablerede han Bangkok som ny hovedstad på østsiden af Chao Phraya floden. Her så kongen bedre muligheder for byens demografiske udvikling og forsvar mod militære angreb.
Før sin kroning var kongen også kendt som militærmanden Thong Duang.
Det var også under Kong Rama 1 regeringsperiode at Grand Palace og Smaragd Buddhaen blev opført i Bangkok.

Hver år den 6. april æres og fejres Kong Rama 1 og Chakri Dynastiet på
Chakri Day

Kong Mongkut (RAMA IV) 1851-1868
Denne konges regeringsperiode anses for værende “Thailands teknologi og Videnskabs æra” da det var under Kong Mongkut at Thailand åbnede op for den vestlige verdens fremskridt inden for teknologi og videnskab. Dermed anerkendes kongen særligt for den indsats han gjorde for moderniseringen af det daværende kongerige Siam.

Kong Chulalongkorn (RAMA V) 1868-1910
Anerkendes bla. for hans gode diplomatiske evner og næse for udenrigspolitik der gjorde at Thailand trods flere forsøg undgik udenlandsk besættelse og kolonisering. Desuden sørgede Kong Mongkut for en fredelig afslutning på slaveriet i Thailand.
Hvert år den 23. oktober er det King Chulalongkorn Day i Thailand. Dagen er national helligdag.Du kan læse meget mere om de thailandske helligedage på vores side > Helligdage og fejringer
Ratchapakdi Museum Park

Din annonce her på HuaHin.dk ?