HuaHin.dk

Alt om vejret i Hua Hin !

Vejret i Hua Hin

Vores elskede perle, ved den Thailandske kyst byder ikke kun på solrige strande og spændende udflugtsmål, men også på et yderst behageligt og varieret klima.

Med gennemsnitligt mere end 2800 solskinstimer om året er Hua Hin et oplagt paradis for solhungrende Thailands rejsende.
Med gennemsnitligt lidt mere end 2800 solskinstimer om året er Hua Hin et oplagt paradis for solhungrende Thailands rejsende.
Hua Hin strand i city
Foto: En dejlig eftermiddag på stranden ved Hilton hotellet i Hua Hin city.
De fleste vil nok mene, at den vejrmæssigt bedste tid at besøge Thailand på, er i månederne fra november til februar. Dette er perioden betegnet som "vinter" i landet.

Det er nemlig her at Monsoon-vindene blæser kølig og tør luft ind over landet og giver et lille pusterum fra den, til tider, noget fugtige varme.

Temperaturen varierer i denne periode omkring 24 til 32 grader og er perfekt til at nyde både strande, udendørs aktiviteter og Hua Hins seværdigheder.
HUA HIN Vejr & Temperaturer
Foto: Vejret i Hua Hin lige nu.

Det nordlige Thailand

I det nordlige og nordøstlige Thailand kan det til tider blive endnu køligere med temperaturer helt ned til 9-10 grader om morgenen og fra tid til anden ned til ca. 20 grader om dagen.

I Nord-Thailand kan man om natten endda opleve at temparaturerne når helt ned i nærheden af frysepunktet men aldrig i Hua Hin.

Hvis ikke du er til alt for meget varme, eller tager du eks. til Hua Hin for at spille
golf er månederne november-januar langt at foretrække.
Vejret i Hua Hin Thailand
Foto: Stranden i Hua Hin set fra Abebjerget i den sydlige del af Hua Hin.
Hurtige facts om det gennemsnitlige vejr i Hua Hin.

* Der er altid varmt.
* December er den mindst varme måned.
* Januar og December er de tørreste måneder.
* April og Maj er de varmeste måneder.
* Der falder en del regn i regntiden fra Maj-Oktober.
* September er den vådeste måned.

Bedste tidspunkt at besøge Hua Hin på ?

Ud over vejret så spiller prisen på rejsen for de fleste også en vis rolle.

Højsæsonen ligger i perioden fra Jul/Nytår-februar, så på dette tidspunkt er hotelpriserne naturligvis også på deres højeste.
Højsæsonen er også den travleste, med stress og jag, for den del af den thailandske befolkning som er beskæftiget i turistindustrien.

Uden for højsæsonen er der meget mere stille og roligt i Hua Hin, og det er her at du som gæst i højere grad føler du er "konge", og vil opleve det bedste af den thailandske gæstfrihed.

Den bedste tid at besøge Hua Hin er formentlig tiden fra midten af november til midten af december. I denne tid er næsten al natur grøn, vandfaldene i området har rigeligt med vand, og havet er flere steder stadig relativt køligt med temperaturer omkring de 25-27 grader.

Hvis ikke prisen spiller en rolle er februar eller marts også meget godt, men i
april vil det for mange synes FOR varmt.

Hvis du kan leve med nogle kortere regnskyl og den lidt mere rolige atmosfære uden for højsæsonen (du kan være næsten alene på hotellet), kan tiden fra
juni til september være en vidunderlig tid, hvor havet er dejligt varmt og roligt.

Regntiden, hvad med den..?

Nogen har den forkerte opfattelse at regntiden i Thailand byder på konstant regn, hvilket bestemt ikke er tilfældet. Regntiden kan bedst beskrives som vejrmæssigt uberegnelig.

I regntiden kan det meste af dagen sagtens være solrig, men på nogle tidspunkter, vil man også kunne opleve meget kraftige og længere varende regnskyld.

Eks. som det var tilfældet i september/oktober 2011 hvor store dele af Thailand var underlagt store problemer med oversvømmelser bla. i hovedstaden Bangkok og feriebyen Pattaya.

En typisk uge i Hua Hin i regntiden vil som oftest byde på småregn til kraftige regnskyld hver eneste dag, men det kan sagtens blot være en halv time om dagen, nogle dage, og et par timer om dagen, andre dage.
vejr regntid thailand hua hin
Foto: Det er ikke altid at kloakkerne kan klare den voldsomme regn.
I regntiden er himlen ofte overskyet, eller meget diset, så det er ikke så tit at solen skinner fra en helt skyfri himmel på denne tid af året.
Alligevel bryder solens stråler igennem skyerne, så du kan sagtens blive brun på stranden, hvis det er det du vil. Pas dog på de farlige UV-stråler..

Landet er smukt i regntiden ..
En ting sikker i regntiden, og det er at der stadig er meget varmt. Med temparaturer de fleste dage op til omkring 30-35, er badevandet stadig dejligt varmt.

Alt i alt kan man godt sige at regntiden bestemt også kan være en god periode at besøge Thailand i. Landskabet er i denne tid meget mere frodigt, grønt og smukt.

Samtidigt bliver bygningerne (og byen generelt) grundigt "støvet af" pga. de til tider kraftige regnskyld.

Der er varmt og der er fugtigt i regntiden, så der skal nok også skiftes t-shirt et par gange i løbet af dagen.

Måned for måned..

Her under finder du en beskrivelse af hvordan hver enkelt måned, som oftest, vil opleves i Hua Hin rent vejrmæssigt.
Vi gør opmærksom på at det er gennemsnitligt og der vil være ændringer fra år til år.
Januar
Januar er en dejlig dejlig måned, måske en af de bedste at være i Hua Hin på. Vejret er lækkert med sol hver eneste dag og temperaturer der ikke er alt for høje hverken dag eller aften, ligesom luften sjældent er fugtig. Januar i Hua Hin er lidt som den danske sommer når den er bedst..
Temperaturer

Luft: 22-30 gr.
Hav: 28 gr.
Solskinstimer: 9
Antal dage med regn: 1/10 mm
Februar
En lille smule varmere end i januar, og der er mange danskere i Hua Hin bla. grundet skolernes vinterferie.
Spiller du
golf så er det ved at være rigtigt varmt og du bør gå efter teetider der ligger aller tidligst på dagen.
Temperaturer

Luft: 23-32 gr.
Hav: 28 gr.
Solskinstimer: 9
Antal dage med regn: 1/30mm
Marts
Puha der er varmt i Hua Hin nu…
Temperaturer om dagen der sjældent går under de 30 gr. og som oftest ligger nærmere de 35 gr.
Temperaturer

Luft: 24-33 gr.
Hav: 29 gr.
Solskinstimer: 10
Antal dage med regn: 3/20mm
April
Er normalt den varmeste måned i Thailand, hvor temperaturerne når sit absolut højeste.
Elsker du varmen og besøger du Thailand i april får du mulighed for at opleve det Thailandske nytår Songkran...verdens største vandkamp. Songkran fejres hvert år i Thailand fra d. 13. april og varer typisk et par dage. Læs mere om >
Songkran
Temperaturer

Luft: 26-34 gr.
Hav: 30 gr.
Solskinstimer: 9
Antal dage med regn: 3/40mm
Maj
Dagstemperaturen ligger stort set konstant på gennemsnitlig 30 gr. men der kan sagtens være rigtigt varme dage ind imellem hvor temperaturen når op over de 35 gr. Der er også i Maj at regntiden som oftest har sit indtog og antal dage med regn stiger nu betydeligt. Nætterne er varme omkring de 26 gr. og når du går ud om aftenen vil du tydeligt kunne mærke den høje luftfugtighed..
Temperaturer

Luft: 26-34 gr.
Hav: 30 gr.
Solskinstimer: 8
Antal dage med regn:9/120mm
Juni
Så regner det hver dag..Ikke hele dagen men der vil som oftest være skyet og regnskyld kommer der som hovedregel hver eneste dag. Nedbøren kan komme i meget kraftige regnskyld der måske kun varer nogle minutter eller halve timer, men det kan også regne næste hele dagen. Hvilket dog som oftest hører til sjældenhederne..
Dage med solskin fra en skyfri himmel er sjælne i Juni.
Temperaturer

Luft: 26-33 gr.
Hav: 30 gr.
Solskinstimer: 7
Antal dage med regn: 10/80mm
Juli
Et stadigt stigende antal danskere vælger at holde deres sommerferie i Thailand, og som bekendt så er månederne juni og juli også blandt “regntids-månederne”.
Derfor vil du altså med stor sandsynlighed også opleve regnskyld i større eller mindre grad hvis du vælger at lægge dine sommerferie i Thailand. Det er dog sådan, at Hua Hin er blandt de byer hvor det regner mindst og noget mindre end i eks. Phuket, så lad dig ikke afskrække af regntiden. Det regner ikke hele dagen, i hvert fald sjældent, og det er stadig meget varmt både på land og i vand..
Temperaturer

Luft: 25-33 gr.
Hav: 29 gr.
Solskinstimer: 7
Antal dage med regn: 12/100mm
August
Fra slutningen af maj til slutningen af oktober har vi regntiden. Det er i disse måneder hvor det meste af Thailands årlige nedbør falder. Der er varmt og luftfugtigheden kommer op i nærheden af 90% så det er altså en meget fugtig varme man vil opleve i regntiden. Med temperaturer på omkring de 30 gr. vil dette lige være noget de fleste først skal vænne sig til inden ferien rigtigt kan nydes..
Temperaturer

Luft: 26-33 gr.
Hav: 29 gr.
Solskinstimer: 7
Antal dage med regn: 12/90mm
September
Er året mest regnfulde måned i Hua Hin. Den præcise nedbørsmængde varierer naturligvis år for år, men ligger typisk på et sted mellem 200-300 mm. Til sammenligning falder der ca. 700 mm regn i Danmark på et helt år.
Hvis du går en tur rundt i Hua Hins gader, så vil du kunne se de meget høje kantsten langs vejene i city. Ved første øjekast tænker du måske, at det er da ikke særligt hensigtsmæssigt at bygge sådan, særligt ikke med hensyntagen til handicappede eller gangbesværede, men når du så oplever de voldsomme skybrud i regntiden, så vil du helt sikkert bedre kunne forstå hvorfor vejene er anlagt sådan..
Temperaturer

Luft: 25-33 gr.
Hav: 29 gr.
Solskinstimer: 7
Antal dage med regn: 13/300mm
Oktober
Regntiden slutter normalt hen imod slutningen af oktober måned.
Temperaturer

Luft: 24-31 gr.
Hav: 29 gr.
Solskinstimer: 7
Antal dage med regn: 14/200mm
November
Lækkert er det at være i Hua Hin i november. I november er der næsten ingen regn, dejlige behagelige temperaturer både nat og dag, og ikke alt for mange turister..
Temperaturer

Luft: 24-30 gr.
Hav: 29 gr.
Solskinstimer: 8
Antal dage med regn: 4/140mm
December
Byen pyntes til jul og selvom de kristne udgør under 2% af befolkningen er buddhisterne helt med på at lade vesterlændingene fejre julen.
I december kan du forvente behagelige lufttemperaturer og mange solskinstimer..men ingen sne, desværre :-)
Temperaturer

Luft: 22-29 gr.
Hav: 28 gr.
Solskinstimer: 9
Antal dage med regn: 1/10mm
Stacks Image 152873
HUA HIN HAR MASSER AF SPÆNDENDE UDFLUGTSMULIGHEDER OG VI HAR SAMLET DEM ALLE HER !
Læs om alle seværdigheder og udflugtsmuligheder »
Vil du se tilbud på transport fra lufthavnen til Hua Hin ?
Se priser på luksus-van her..
Har du et godt rejsetip ? Tip HuaHin.dk
E-mail [email protected] l Facebook www.facebook.com/huahin.dk

Din annonce her på HuaHin.dk ?