Khao Luang Grotterne

Khao Luang grotternes med stalakitter
Foto: Et imponerede syn venter dig i grotterne.
En anden meget populær seværdighed i Hua Hin området ligger i den nærliggende by Phetchaburi. Her kan du besøge Khao Luang grotterne, som ligger ganske få kilometer nord for byen, i nærheden af Pkra Nakhon Khiri historical park.
Den nemmeste måde at komme til Khao Luang vil være at hyre en lokal taxi eller tuk-tuk..

Hvis du lander i Bangkok og alligevel skal videre til Hua Hin med chauffør, så kan det måske være en ide´at besøge Khao Luang på vejen ned mod Hua Hin da Phetchaburi ligger ca. midt imellem hovedstanden og Hua Hin. Helt præcist ca. 2 timers kørsel fra Bangkok eller hvis det er den anden vej under 1 times kørsel fra Hua Hin..

Der er flere hulesystemer i Phetchaburi provinsen hvor Khao Luang anses som den absolut vigtigste og helligste og er således også den mest besøgte.
En af årsagerne er bla. den meterhøje Buddha, lavet på ordre fra Kong Rama V (Kong Chulalongkorn).

De imponerende huler ligger ved Khao Luang bjerget, som er næsten 100 meter højt. Khao Luang er en række huler, som er fyldt med smukke gyldne Buddha figurer og Chedis.

Et stort antal stalakitter som er dannet af dryppende vand gennem århundreder, dekorerer smukt hulernes loft, og gør sammen med det indfaldende lys en tur i grotterne til en næsten magisk oplevelse..

To huller i "loftet" af hovedgrotten lader sollyset skinne igennem og oplyse grotten, hvilket også giver mulighed for helt fantastiske billeder for amatørfotografen.

Sådan kommer du til grotten
For at komme til selve grotten skal du gå via en cementeret trappe som ligger lige ved parkeringspladsen. På vejen op til hulerne og ved selve indgangen til disse, vil du, næsten med garanti, støde på grupper af aber, som blot venter på om de besøgende måske medbringer mad til dem.

Mad til aberne kan bla. købes i boder foran hulen, og det kan måske være en god ide´ at medbringe lidt til dem, så man har en afledningsmanøvre hvis de bliver for nærgående..

Aberne er nemlig lige så frække og “tyvagtige” som dem der huserer på Abebjerget i Hua Hin. Så hold på hat og briller..og din taske, som aberne vil forsøge at få fingrene i, hvis de tror der er mad at hente…

Ved foden af Khao Luang ligger desuden et stort tempelkompleks som hedder Wat Bunthawi eller Wat Tham Klaep. Her kan du bla. se en meget stor Sala som er en slags pavillion og en tempelbygning der kaldes en ubosot, som er det helligste bederum i området..
Khao Luang
Foto: Kom på det rette tidspunkt og oplev lysindfaldet.
I Khao Luang Grotterne opbevares ikke mindre en 170 Buddha statuer, i alle størrelser fra de helt små “stuestørrelser” til de kæmpe store på flere meter..nogle af dem er ekstremt store.
En af de smukkeste figurer er en kæmpe liggende Buddha, som symboliserer Buddhas overgang til Nirvana.

Det siges at Kong Mongkut (Rama IV), som regerede i Siam kongeriget fra 1851 til 1868, brugte Khao Luang til at meditere og studere buddhisme og i den forbindelse var med til at placere flere af Buddha figurerne i grotterne..

Hvis du er heldig at komme på det helt rigtige tidspunkt af dagen (afhænger af årstiden) så vil du opleve det betagende syn når sollys og grottens kølige luft møder hinanden og kaster et særligt skær over sig..
Mere om Phetchaburi..

I Petchaburi, som er en rigtig "thai-by" der ikke ligefrem overendes af turister, findes flere flotte templer, som er et besøg værd.

Et af disse templer/paladser er det gamle kongepalads som ligger på en bjergtop lige uden for bymidten. Paladset er bygget i 1850 af Kong Monkut (Rama IV) og dets officielle navn er Phra Nakhon Khiri.
Stedet blev i sin tid brugt som kulisse i filmen "The King and I"

Det siges at Kong Mongkut (Rama IV) elskede området så meget at han derfor besluttede at bygge et sommerpalads her som han kunne bruge når han var på besøg..

Din annonce her på HuaHin.dk ?