HuaHin.dk - Rejseguide til Hua Hin Thailand

Alt om rejser til Hua Hin ! Seværdigheder - Udflugter - Strande - Hoteller - Restauranter - Shopping - Natteliv - Fotos & Videoer !
Sproget
Om det thailandske sprog er svært eller nemt at lære er der formentlig mange meninger om, men for personer med "sprog-øre" bør det ikke være så vanskeligt at lære at begå sig godt på thai efter lidt indgående studier af sprogets sammensætning.
Det er sådan, at det thailandske sprog er ret lige til, hvad angår grammatik, da mange sætninger på dansk, oversat til thai, vil kunne klares med langt mindre ord på thai end i det danske.
Ord, sprog og dialekter
Foto: Thai er et tonalt-sprog og findes i flere dialekter..
Det sværeste ved thai er nok det "tonale" hvilket vil sige, at det der som udgangspunkt (for det ikke trænede øre) kunne lyde som det samme eller ens ord, faktisk kan betyder mange forskellige ting alt efter hvordan trykket lægges.

Hold fokus på tonaliteten
Man taler om at der er 5 tonearter som fordeler sig således: middel, høj, lav, stigende og faldende tone, og hvis du ikke passer på, så kan du let komme til at sige noget helt andet end det du oprindeligt havde forestillet dig. Husk dog på, at smil og latter er en meget almindelig del af thailændernes måde at kommunikere på, så kommer du galt af sted, så mødes du garanteret med et smil eller et godt grin, og du har ingen grund til at være forlegen :-)
Thailænderne kan nemlig rigtigt godt lide, hvis du som turist i landet forsøger dig med det thailandske sprog og lærer de mest almindelige ord og fraser.

Her på siden kan du se nogle af de mest brugte ord og udtryk, som du med fordel kan forsøge at lære inden rejsen går til Thailand.
De mest brugte ord
Var denne side nyttigt ?
Hvorfor så ikke føje den til din start skærm på din telefon, så har du den altid ved hånden på ferien :-)
Hvis du vil tælle på thai
UDFLUGT-FORSLAG
Massage i Thailand
Thai massage ord og fraser
Der er flere forskellige slags massager i Thailand, men de to mest almindelige er den Traditionelle thaimassage og Olie massage.
Den traditionelle thaimassage benævnes som oftest med noget med “nuad thai” og oliemassagen “nuad naam mahn”.
Herunder finder du nogle af de ord og udtryk som er gode at kende når du får massage i Thailand.

SE OGSÅ:
Vores side om Thai massage / massage i Thailand
Fod = Thao
Ryg = Lang
Skuldre = Lai
Nakke = Khaw
Hoved = Hua  
Hårdere = Nak-nak noi
Blødere = Bao-bao noi
Det gør ondt = Jép  
Sprog