HuaHin.dk

Alt om rejser til Hua Hin !
HuaHinHome.dk
Gode rejsetips til Hua Hin ferien:
Om myg, valuta, vaccinationer, rejseforsikringer og meget andet..
Undgå ærgelser under ferien i Thailand..
Rejsetips og gode råd
God forberedelse kan være nøglen til en ferie uden ærgelser..
Foto: Pixabay
Nedenstående gode råd og rejsetips videregives uden ansvar. Særligt hvad angår sundhedsmæssige spørgsmål anbefaler vi altid at du konsulterer din egen læge før rejsen til Thailand.
Myg, Mosquitos og malaria
Med mindre du skal på decideret jungletrekking i Thailand, så er der normalt ingen grund til bekymring ifht. malaria og det anses som værende forbundet med meget lav eller ingen risiko for smitte i de store thailandske turistbyer.

Hvor der er vand er der normalt også myg og således også i Hua Hin. Mange thaier ynder at stille store vandkrukker med åkander og andre blomster foran deres boliger og forretninger. Nogen gange er der små akvariefisk i disse krukker og når der er det så spiser fiskene ofte de myggelarver der måtte komme i vandet. Når det ikke er tilfældet, ja så er disse vandkrukker et fantastisk ynglested for myg..men også på hotellerne omkring poolområdet vil der særligt om aftenen være god sandsynlighed for myg.

De fleste der har prøvet det vil nok mene at det er irriterende at ligge og klø sig dagen lang på stranden, så beskyt dig med myggebalsam eller myggespray, særligt når du går ud om aftenen. Der findes udemærket myggebeskyttelse til en billig penge i stort set alle 7/eleven butikker eller supermarkeder i Hua Hin.

Smitsom leverbetændelse
Findes i både typen A og B. Hvis du er uheldig så kan du blive smittet med leverbetænde
Hvis ikke du er vaccineret så bør du blive det inden afrejse. Vaccinationen siges at holde 30-40 år.

Stivkrampe
De fleste danskere bør være bør være vaccineret mod stivkrampe via børnevaccinationsprogrammet som har kørt i Danmark siden 1950´erne. Vaccinationen holder ca. 10 år så hvis det er 10 år siden du fik den sidst så bør du snakke med din læge et par måneder inden du rejser til Thailand så du er sikker på den virker når du er dernede.

Mere information om vaccinationer:

>
Statens Seruminstitut på SSI.dk
Thailand vekselkurser og ATM
Valuta og vekselkurser
Du kan få mange gode råd om hvor du får den bedste vekselkurs hvis du kigger på vores facebookside hvor emnet kommer op og vende fra tid til anden. Vi har her samlet nogle af dem;

1.
- Vi plejer at veksle lidt penge hjemme fra. Så har vi nogle dkr. med derned, og skulle det gå helt galt bruger vi en ATM maskine, men det koster. Du betaler ca. 200 THB til den Thailandske Bank, og ca. 35 Dkr. til din egen bank, dette beløb er forskelligt fra bank til bank. Du kan alt efter kort type hæve THB for det der modsvarer 2.000 - 3.000 dkr. Du kan med fordel få et kort fra Norwegian bank, der er der ingen gebyr på. Mange steder tager de kreditkort, så du kan betale mad og tøj med kort. Husk altid at betale i THB også selvom de foreslår du kan betale i Danske kroner. Hvis du betaler i dkr. er det forretningen der bestemmer kursen..

2.
- Vi er hernede nu og fik anbefalet af en bosiddende dansker i Thailand at veksle i indkøbscenteret Market Village - trappen ned til underetagen, så løber man lige ind i veksleboden. Vi har vekslet der og man får bedre kurs end i DK. Vi vekslede lidt hjemmefra, der fik vi for lidt for pengene.

3.
- Helt ned i underste etage i lufthavnen i Bangkok der er nogle få veksle boder hvor kursen er bedre end her hjemme..

4.
- ATM automaterne. Dem bruger vi altid i Hua Hin. God tur !
Rejseforsikring til Thailand

Har du et godt rejsetip ?
Tip HuaHin.dk

E-mail thomas@huahin.dk Facebook www.facebook.com/huahin.dk
Rejsetips