HuaHin.dk

Alt om rejser til Hua Hin !
Feriebolig/hus i Hua Hin

Køb af feriebolig i Hua Hin & Thailand

Hua Hin gennemgår i disse år en enorm udvikling inden for ejendomsmarkedet/ferieboliger og der investeres i disse år kraftigt i opførelsen af alle former for ferieboliger og helårshuse i området omkring den populære ferieby.

Hua Hin er allerede, på nuværende tidspunkt, et særdeles populært område for mange skandinaver, der har valgt at investere i hus eller lejlighed i byen og der er således en stadigt stigende tilflytning af mennesker fra Danmark, Norge og Sverige.
Prisudviklingen igennem de senere år har vist, at det i investerings-øjemed kan være en særdeles fornuftig investering at købe bolig i Hua Hin, og senest har Corona pandemien også spillet ind ifht. at kunne gøre en god langsigtet investering.

Flere vestlige (og et par danske ejendomsmæglere) har kontorer i byen og herunder finder du en beskrivelse af
nogle af de ting,du bør være opmærksom på, i forbindelse med køb af hus eller lejlighed i Hua Hin..
FANTASTISKE UDFLUGTSMULIGHEDER

SÆLG DIN BOLIG HER ! Privatboliger til leje eller salg

Udlej eller sælg hus/lejlighed i Hua Hin - Kvit og Frit !

Måske udlejer du allerede din feriebolig via en agent eller internetsite, hvor du måske endda betaler kommision for formidlingen.

Her på HuaHin.dk kan du udleje din feriebolig i Hua Hin helt Gratis..og vi har op til 15.000 besøgende om måneden der potentielt kan se din annonce !

DET ER GRATIS ! Der er ingenting med småt, *næsten ;-) Blot send tekst og fotos (max 3 stk.) til os her >
Kontakt

Ps. hvis du kunne være interesseret i at afprøve lidt yderligere annoncering, og komme ud til næsten 10.000 modtagere, så se evt. mere på vores side om
annoncering. Eks. med topbanner på alle sider (ca. 500 kr. pr. måned)

*Såfremt du har en internet- eller facebookside, regner vi blot med du kvitterer med et link til HuaHin.dk

Gode råd ved køb af bolig..

Køb af hus eller lejlighed i Hua Hin - Thailand Det er som udgangspunkt ikke muligt for udlændinge (ikke thailandske statsborgere) at eje jord i eget navn i Thailand.  Der er dog forskellige måder, inden for lovens rammer, som alligevel kan sikre dit køb, så du kan nyde livet uden bekymringer, mens du bor der. Vil vil i nedenstående beskrive nogle af de ting som du bør være opmærksom på, inden køb af feriebolig i Thailand. Denne vejledning er uden ansvar for HuaHin.dk og vi anbefaler altid at du konsulterer en ejendommægler med speciale i Thailand inden du begiver dig ud i et køb...

Om ejerlejligheder.. Hvis ejendomsretten til hele ejerlejlighedskomplekset er mindre end 49% udenlandsk ejet, kan ejendomsretten holdes i dit eget navn. Dette er den nemmeste og langt mest sikre måde, at eje en ejerlejlighed på i Thailand. Der er dog visse ting du bør/skal gøre for at sikre, at du kan godkendes til at købe lejlighed i dit eget navn. For det første så er du nødt til at overføre det fulde købsbeløb fra en bank i udlandet for at vise, at midlerne kommer fra en udenlandsk kilde og i en fremmed valuta. For den thailandske modtagende bank, vil det være nødvendigt at vide, at de indkommende midler er blevet overført med det formål at købe en ejendom i dit eget navn, og de vil derefter kunne udstede et købscertifikat, som vil gøre dig i stand til at købe i dit eget navn.

Tjekliste for køb af en lejlighed i dit eget navn: * Kontroller, at ejerskabet af hele bygningen er mindre end 49% udenlandsk ejet, hvis du køber fra bygherren eller fra en thailandsk statsborger. * Sikre dig, at pengene til købet er sendt til den thailandske modtagende bank fra udlandet og bliver sendt i en fremmed valuta. * Sikre, at den thailandske modtager bank er oplyst om, at overførsel af pengene er beregnet for køb af ejerlejlighed. Herunder beskrives de mest brugte metoder for at købe ejendom i Thailand..

Mulighed 1 Du finder en thai som køber for dig..
Denne mulighed er bedst egnet for gifte par og er den nemmeste måde at eje huset eller lejligheden. At foretage denne form for handel kræver naturligvis at du kan stille med de fornødne midler og at du kan finde en thailandsk statsborger, som er villig til at eje den ejendom, du som køber har betalt for. Der er selvfølgelig en risiko, hvis forholdet går i stykker på et eller andet tidspunkt, så har du ikke så meget at gøre krav på.

Mulighed 2 Leasing med en købsoption
Dette er sandsynligvis den sikreste måde at købe et hus og jord i Thailand. Du har stadig behov for en thailandsk statsborger der er villig til at stå som ejer af jord og ejendom, men denne aftale er gjort ufarlig for køberen ved, at denne har en leasingkontrakt på den købte jord. Lejeaftalen er et juridisk bindende dokument som registreres på "kommune"-kontoret. I Lejekontrakten er eks. anført en lejeperiode på 30-40 år som er anført som værende betalt i forvejen. Det indgår og indskrives ligeledes i aftalen, at man som leasingtager (køber) har retten til jorden/ejendom hvis thailandsk lov på et tidspunkt ændres, således man tillader udlændinge at eje jord i Thailand. Det er det tætteste man som, ikke thailandsk statsborger, kan komme på et egenligt ejendoms/jordskøde i Thailand.

Mulighed 3 Køb via stråmand
Med Pant i ejendom dette er en meget sikker metode til hus og køb af jord. Endnu en gang vil du få brug for en thailandsk proformaaktionær for at iværksætte et ejendomskøb på denne måde. I stedet for en lejekontrakt, er denne købsmetode er afhængig af et realkreditlån til at sikre køberens investeringer. Den måde det fungerer på er, at køberen får en thailandsk stråmand, til at købe ejendommen, hvorefter ejendommen bliver registreret som belånt på kommune-kontoret. Ejendommen kan herefter ikke sælges, førend pantlångiver giver sit tilsagn til dette. Dette giver 100% kontrol over ejendommen selvom man ikke er den formelle ejer. 

Mulighed 4 Stiftelse af thailandsk firma
Dette er sandsynligvis den mest populære metode for at få ejendomsret i Thailand. For at man kan eje ejendom gennem et selskab, har du har brug 7 partnere (aktionærer) inklusive dig selv. Hver af de seks thailandske aktionærer har en del af de 61%, der skal være ejet forud for boligkøb (dette er reduceret til 51%, efter at huset er købt). Der er kun én direktør (køberen), som også er eneste mand som står for selskabet. Køberen vil så få udfærdiget et dokument gennem den advokat, der opretter selskabet, som giver køberen 100% kontrol over selskabet. Når der er tale om et selskab, vil der vil være nogle skattemæssige forpligtelser, men disse omkostninger er minimale.    

Danske udbydere af ferieboliger, lejligheder og huse i Hua Hin;


Oriental Invest
Talay Tara

Alternativ til Hua Hin

I de senere år er der også mange vesterlændinge der er begyndt at kigge mod Vietnam enten i forbindelse med at finde investeringsmuligeheder eller blot for at prøvet et andet ferieland end Thailand.

Vietnam er på nogle måder at betragte som værende 20 år bagud Thailand, i hvert fald hvad angår masseturisme fra vesten og ifht. prisniveau, særligt hvad angår mad og drikkevarer. En ferie i Vietnam vil i dagligt forbrug, alt andet lige, være billigere end en ferie i Thailand..

En af de mest populære (hvis ikke DEN mest populære) ferie-bade byer i Vietnam, er kystbyen Nha Trang og denne by minder på mange områder Hua Hin. Den har en super dejlig strand, gode udflugtsmuligheder og nogle ret så fine golfbaner, hvis man altså er til det. Prisniveauet på boliger er, trods byens popularitet, stadig lidt lavere end i Hua Hin.

Vi har fundet en video på Youtube som meget fint viser en sammenligning af Hua Hin og Nha Trang. Prøv at tage et kig på den, hvis du vil have et alternativ til Hua Hin.

Du kan også besøge denne side som har masser af rejseinfo og guider til det bedste i Nha Trang:
www.bestofnhatrang.com Obs! den er på engelsk.

For annoncering på denne side eller indsendelse af tips eller kommentarer til emnet feriebolig i Hua Hin så skriv gerne til os - eller "synes godt om" vores fanside på Facebook hvor du også kan bidrage med information..

HUA HIN HAR MASSER AF SPÆNDENDE UDFLUGTSMULIGHEDER OG VI HAR SAMLET DEM ALLE HER !
Læs om alle seværdigheder og udflugtsmuligheder »
Feriebolig