HuaHin.dk

Alt om rejser til Hua Hin !
Koh Talu
Koh Talu strand
Koh Talu
Koh Talu ligger kun ca. 2-3 timers kørsel fra Hua Hin, og hvis du vil en tur til øen, så går turen sydpå igennem Thailands flotte natur og herefter videre med båd ud til øen i ca. 30 min.
Det ret nemt at book en tur til Koh Talu da de fleste hoteller i Hua Hin vil have tourbrochurer liggende i deres reception, der reklamerer med ture til den lille paradisø.

Ko Talu bla. berømt for sit klare vand og sit flotte koralrev samt masser af spændende fisk i havet ud fra den kridhvide sandstrand. Øen er også kendt for sine hav/natur-projekter der går ud på at genopbygge koralrev og sikre en god bestand af havskildpadder. Således er der faktisk en slags “havskildpadde-fødestue” på øen hvor der arbejdes med udklækning havskildpaddeæg.

Tilbage i 70´erne og 80´erne var havet omkring Koh Talu udsat for ret voldsomt overfiskeri som bla. skete med brug af dynamit, hvilket gik hårdt ud over både dyrelivet og koralrevet omkring øen. Heldigvis tages der nu godt hånd om Koh Talu. Efter øen kom i privat eje har den nye ejer sammen med de lokale fiskere engageret sig stærkt i natur-beskyttelses-projektet for at sikre Koh Talus fremtidige skønhed og overlevelse.
Havet omkring Koh Talu er perfekt for dykning og specielt for snorkling. Da der er lavvandet et godt stykke ud i havet, og begrænset med strøm, så er øen et rigtigt godt udflugtsmål også for børnefamilier, der ofte vælger at tage 1-2-3- overnatninger på øen.
De mange bådture som arrangeres hertil, vil ofte være med stop for netop snorkling, men hvis ikke du er til snorkling så er der også mulighed for bare at dase på den dejlige strand eller hvad med at leje en kajak eller få en times dejlig thaimassage på stranden ?
Stacks Image 152947
Lidt mere bounty-stemning på Koh Talu end i selve Hua Hin..
År tilbage var øen og det omkringliggende koralrev meget plaget af dynamitfiskeri, hvilket ødelagde en stor del af de mange flotte koraller under havets overflade. Heldigvis er denne ødelæggende praksis nu et helt overstået kapitel.
Koh Talu idag er privat-ejet og der pågår et stort undersøisk restaureringsarbejde med genopbygning af revet..
Stacks Image 152945
Aftenstemning og solnedgang på Koh Talu..er smukt syn!
På selve øen ligger der kun et enkelt mindre resort. Det kan du se her > resort
Her er mulighed for overnatning og spisning i restauranten på stranden, som har den flotteste udsigt ud over det krystalklare vand.
Selve øen er dækket af grøn tropeskov, så der er også mindre trekking-ture, ligesom der er mulighed for at leje kajakker på øens resort, eller spille diverse boldspil på stranden. Øen har også sin egen hjemmeside som du kan besøge her
Koh Talu.

Hvis strandene i selve Hua Hin ikke er “bounty” nok for dig..så tag en dagstur til Koh Talu - det vil du ikke fortryde :-)
Ko Talu beach
Hvis du booker en tur fra Hua Hin, så vil du typisk skulle afsted tidligt om morgenen omkring 6-6.30 tiden. Herefter går turen mod syd i de nævnte 2-3 timer og du lander så i Bangsaphan ved ca. 9-10 tiden om formiddagen, hvorefter der venter en ca. 30 mins. sejltur videre ud til Koh Talu.
Sejlturens længde afhænger lidt af hvilken tourarrangør du vælger, da nogle formidlere har ture som ikke går direkte men som inkluderer stop ved nogle af koralrevene ud for Koh Talu..

Hvis du vil booke din tur til Koh Talu kan du gøre det hos firmaet Lomprayah hvis salgskontor ligger lige midt i Hua Hin city, ved “clock-tower”.

Du kan også booke din tur hjemmefra ved at kontakte: dinguide-i-thailand.com
annoncering på huahin.dk
Hua Hin - Koh Talu

Din annonce her på HuaHin.dk ?