River Kwai Bridge Broen over floden Kwai | HuaHin.dk

HuaHin.dk

River Kwai (Khwae Yai):
Broen over floden Kwai & “dødens jernbane”
-Et “must see”, på din Thailands rejse..
Broen over floden Kwai - et meget populært udflugtsmål med en barsk historie..
Den første oprindelige jernbanebro over floden Khwae Yai/River Kwai i nærheden af Kanchanaburi var bygget af træ med brug af hhv. asiatiske og allierede slavearbejdere under 2. verdenskrig. Såfremt du tilhører “den ældre generation” af thailandsrejsende, så har du formentlig også en vis kendskab til historien bag den verdensberømte River Kwai Bridge, eller som vi kalder den på dansk; Broen over floden Kwai.
De fleste af os har formentlig nok set krigsfilmen af samme navn som skildrer nogle af de lidelser som de mange vestlige krigsfanger blev udsat for under den japanske besættelse af Burma under 2. verdenskrig.
Stacks Image 152878
Naturen er virkeligt smuk i området..
I 1943 blev broen af træ opgivet til fordel for en jernbro der i løbet af de følgende år blev bombet og ødelagt utallige gange af det amerikanske luftvåben.
Se her: Ture til Broen over floden Kwai kan ofte kombineres med andre virkeligt spændende attraktioner i Bangkok området. Du kan her se mange forslag på ture med lokal-guide til River Kwai, som er en perfekt måde at opleve det bedste på.
Stacks Image 152938
Det er muligt at gå helt ud på broen..
Den berømte bro er en del af de mere end 400 km jernbane, også kaldt dødens jernbane, der blev anlagt imellem Bangkok og Rangoon i Burma (nu Myanmar).
Mere end 100.000 tvangsarbejdere fra Japan og mere end 12.000 krigsfanger døde under projektet. Det siges at selvom filmen “Broen over floden Kwai” (der i sin historie er fiktiv) på sin vis skildrer nogle af de forfærdeligheder fangerne blev udsat for i virkeligheden, så var det endnu mere rædselsfuldt i virkeligheden, hvilket det høje dødstal måske også vidner om.
Stacks Image 152940
Mindestavle for de mange faldne soldater..
Ved Kanchanaburi ligger der to krigskirkegårde. På den ene kirkegård (Kanchanaburi kirkegård) ligger der omkring 7000 krigsfanger begravet. Det er overvejende australske og engelske krigsfanger der ligger begravet her. På den anden (Chong Kai), som er den mindste kirkegård, ligger der omkring 1700 begravet. Chong Kai er placeret ved nordbredden af Khwae Noi floden.
Mange overlevende og slægtninge til ofre kommer til Kanchanaburi og broen hvert år for for at mindes deres familiemedlemmer.
Stacks Image 152888
Frem med kameraet når toget triller forbi..
Se video !
Find vej til River Kwai
Broen over floden Kwai er blot én af flere broer som blev anlagt over Mae Klong floden (Khwae Yai), men altså klart den mest kendte pga. filmen. Broen ligger ved Tha Makham ca. fem kilometer fra byen Kanchanaburi.
Kørsel fra Bangkok tager ca. to timer og fra Hua Hin ca. 3 timer. Du kan booke din tur her og være sikret plads:
Book tur til River Kwai
Overnatning i Kanchanaburi ved River Kwai
Det er blevet utrolig populært at overnatte i området omkring River Kwai Bridge. Broen ligger omkring Sai Yok National parken og en af de mest populære overnatningsmuligeheder er uden tvivl “Husbådende” eller Jungle Rafts som de kaldes på engelsk, hvor man altså bor direkte på floden.
Her kan du se nogle af tilbuddene på
River Kwai Jungle Rafts.

Din annonce her på HuaHin.dk ?