HuaHin.dk

Alt om ø-ture fra Hua Hin..
Øture fra Hua Hin
Ø-ture fra Hua Hin
Tag på øtur fra Hua Hin…
Hua Hin har adskillige dejlige strande og uanset årstid så vandet er altid dejligt varmt. Havvandet i Hua Hin er ikke decideret krystalklart, så hvis du søger lidt mere "bounty-stemning", koralrev og måske lidt bedre muligheder for dykkeroplevelser, så er det måske værd at overveje et lille afbræk i ferien. Hvad med at tage en tur ud til en af øerne, der ligger i rimelig kørselsafstand fra Hua Hin..?
Her på siden vil vi beskrive et par af de muligheder, du har for at besøge nogle af thailands dejlige øer i forbindelse med din ferie i Hua Hin.

Her finder du information om øerne;

Koh Talu - 3 timer fra Hua Hin Danskerfavorit !
Koh Tao - 6 timer fra Hua Hin
Koh Samui - 7 timer
Koh Phangan - 7 timer

Lion Island / Koh Singtho - 1 Km
Lion Island

Koh Singhto

Inden vi går til de mest eksotiske øer i nærheden af Hua Hin, så vil vi lige starte med at beskrive en af de mere ukendte øer. Her er tale om øen Lion Island, som ligger ca. 7 km fra Hua Hin bymidte og ud for Takiab Beach. Øen har fået sit navn Lion Island på grund af at øen, set fra stranden, ligner en liggende løve.
Lion Island er lidt af en "Robinson Crusoe" ø, forstået på den måde at du ofte vil have muligheden for at "få øen" helt for dig selv og nyde en fantastisk stilhed..

På den lille ø er der en mindre strand, som du kan se på billederne her til højre. Vandet bliver forholdsvis hurtigt dybt, men vil som regel også opleves mere klart og mindre grumset end på strandene inde i Hua Hin.
Det er rimeligt fint at snorkle her, uden at du dog skal forvente masser af farvestrålende fisk og koralrev. 

For den modige er der også mulighed for, via en lille og meget stejl sti, at bestige bjerget og nyde den meget flotte udsigt ind over Hua Hin og måske tage et flot foto af Takiab Beach..

Du kan komme til Lion Island ved at tage til Khao Takiab stranden (
Blue Wave Hotel) og spørge efter bådtur hos fiskerne i det lille fiskerleje eller alternativt hos udlejerne af vandscootere. 

Mht. vandscootere så er det også muligt at leje en af disse på Takiab Beach. Man kan nemt sidde to på vandscooterne og det tager under 10 min. at sejle over til øen på en sådan. Du kan ikke “parkere” vandscooteren på øen pga. klipper men du må nøjes med at betragte øen på afstand. Måske vurdere om en “familie-tur” derover, skal lægges i ferie-programmet.

Vær opmærksom på at det i regntiden (danske sommer)
ikke altid er muligt at besøge Koh Singtho pga. det til tider urolige hav og begrænsede anløbsmuligheder for både på øen.
Koh Talu - 2,5 Timer
Koh Talu

Koh Talu

er en rigtig dejlig lille ø som ligger i relativt kort afstand fra Hua Hin og kan derfor være et oplagt valg for dem der gerne vil opleve lidt ø-stemning på ferien i Hua Hin.
Koh Talu ligger ud for kysten ca. to timers kørsel fra Hua Hin. Turen går sydpå gennem Thailands flotte natur og herefter videre med båd i ca. 20 min.
De fleste hoteller i Hua Hin vil have reklamer liggende for arrangerede ture Koh Talu.


År tilbage var øen og det omkringliggende koralrev meget plaget af dynamitfiskeri, som ødelagde en stor del af de mange flotte koraller under havets overflade. Heldigvis er denne ødelæggende praksis et overstået kapitel. Koh Talu er nu privat ejet og der pågår idag et stort undersøisk restaureringsarbejde med genopbygning af revet..

>
Læs mere
Koh Tao - 6 timer
Bounty ! Bounty !
Koh Tao
Tag til Koh Tao, hvis du vil have nogle af Thailands bedste Bounty-strande, ro og fred !
Koh Tao er en af Thailands smukkeste øer i Thailand og der er flere steder i Hua Hin hvor du kan booke en tur til øen som ligger ud for kysten nogle hundrede kilometre mod syd.

Der er efterhånden rigtigt mange danske turister som i løbet af deres ferie tager et par dage væk fra Hua Hin for at besøge den skønne ø..

Læs mere på vores side om Koh Tao »
Koh Phangan
Koh Phangan

Koh Phangan

(eller Ko Pha Ngan) er en lille ø i den Thailandske bugt, der ligger i kort afstand nord for en anden af Thailands populære øer nemlig Koh Samui. Koh Pha-Ngan har en kystlinie på kun ca. 50 km, men lad dig ikke narre af den tilsyneladende ubetydelige størrelse, da der er masser at se og opleve her, især hvis du vil nyde en aktiv ferie med eks. dykning og vandsportsaktiviteter. Hvis du ønsker det, kan du naturligvis også blot slappe af på stranden, nyde den god thailandske mad og måske et par øl eller drinks i en af de mange barer eller restauranter.

Koh PhaNgan er først og fremmest kendt for sine "fuldmåne" fester, hvor tusindvis af mennesker (op til 30.000 i højsæsonen) vil samles på stranden ved Haad Rin efterhånden som solen siger farvel til dagen og forsvinder ned i horisonten. Det er som oftest sådan at der er fuldmåne fest 1-2 gange hver eneste måned i højsæsonnen..

Der er mange gode strande på øen til at slappe af på og der nogle særdeles gode muligheder for dykning (herunder dykkerskoler) og snorkling findes også. Væk fra havet er der masser af vidunderlige vandfald og flere templer (wats). Derudover vil du finde Elephant trekking, thail-madlavningskurser og bådture.

En tur til Maneerat Elephant lejr kan være sjovt, hvis du kunne tænke dig en til tider lidt vaklende tur på elefantryg. Stedet ligger mellem Haad Salad og Mae Haad på øens vestside. 30 og 60 minutters ture er tilgængelige og så har du ellers mulighed for en tur gennem junglen og videre op på et ca. 630m højt bjerg, hvor du kan få en fantastisk udsigt over øen.

Hvordan med nattelivet, er der noget af det på Koh Phangan ?
Ja, det er der naturligvis. Som med de fleste andre steder i Thailand så er det sådan, at hvor du finder en koncentration af (for det meste) enlige mandlige ferierende, vil du også kunne finde unge thailandske damer "på job". Dette er dog en forholdsvis ny udvikling på øen, men en udviklng som har bidt sig fast og øges år for år.
Der er nu etableret et decideret "nattelivs" område på Koh Phangan som ligger mellem Thongsala og Haad Rin i Ko Pha Ngan by. Området er ikke så meget anderledes end på hvilken som helst anden turistdestination i Thailand hvor de enkelte etablissementer typisk er opbygget med en centralt beliggende bar som bemandes af letpåklædte unge damer som gør deres bedste for at lokke dig ind på netop "deres" bar.

Læs mere på
Rejsertilthailand.dk
Koh Samui
Stacks Image 3592

Koh Samui

er det perfekte valg hvis du blot ønsker at slappe af på en hvid sandstrand eller tage en dukkert i det klare vand i den thailandske bugt. Her er der nemlig dejlige kridhvide strande hele vejen rundt om den smukke ø. Hvis du samtidigt foretrækker et feriested med spændende seværdigheder og aktiviteter, så er der ligeledes en masse at se på Koh Samui, et af Thailands mest populære turistmål.

Som overalt i Thailand er der naturligvis de sædvanlige templer (wats), som er et godt udgangspunkt for en udflugt på øen. Vi mener helt sikkert at det er værd at tage tid til at besøge en eller to af disse templer, særligt hvis du værdsætter den fred og ro, de tilbyder. Samtidigt kan du også opleve de buddhistiske munke udføre deres daglige ritualer. Drages du af munkenes liv, så er en tur til Khunaram Lamai Wat en spændende og noget anderledes oplevelse. Her kan du nemlig se afdøde mumificerede munke.

En lidt mindre dyster attraktion på Koh Samui er også de hemmelige "Buddha Garden Hills, der ligger gemt væk i et bakket område, nord for vejen, omkring halvvejs mellem Lipa Noi og Maret. Her er der også en fantastisk udsigt over landskabet med opsatte fabelagtige statuer..

Den sidste store buddhistiske tempel attraktion er Wat Plai Laem, som også ligger på den nordøstlige kyst af øen.

Et af Koh Samuis mest berømte varetegn er en 12 m høj gylden Buddha, bedre kendt som Big Buddha helligdommen. Du finder denne statue på en lille klippeø ud for den nordøstlige kyst og adgang hertil sker via en dæmning fra fastlandet.

Ud over de mange Wats, templer og buddistiske seværdigheder, har Koh Samui også nogle ret fremragende dyrelivs-attraktioner. Den ene er Koh Samuis
Aquarium og Tiger show, hvor du har mulighed for at komme helt tæt på farverige og eksotiske fugle samt fisk og forskellige vilde dyr. Den største attraktion her, er den bengalsk tiger og andre vildkatte som eks. Leoparder. Der er daglige shows, hvor disse dyr viser deres smidighed og styrke. For et ekstra gebyr er det muligt at få et billede af dig sammen med nogle af disse fantastiske dyr.

Hvis vandfald kunne have din interesse, så skal du tage til ind på midten af øen, nærmere bestemt til Na Muang, hvor der bla. er et rigtigt flot vandfald med to bassiner, som du kan være så heldig at komme til at svømme i. Vandfaldene ved Na Muang findes som nævnt inde i landet ca. 12 km syd-øst for byen Nathon og er tilgængelige via en sti ved indgangen til parken. Vandfaldene her ligger ca. en 30 minutters gåtur fra hinanden. Der er også en
safaripark med elefant- og abeshows på stedet. Der er også andre vandfald på Koh Samui men vandfaldende ved Na Muang anses som værende de absolut flotteste.

Læs mere på Rejsertilthailand.dk
Ø-ture

Din annonce her på HuaHin.dk ?